Returnarea și schimbul produsului |matras.md

Returnarea și schimbul produsului

SCHIMBUL ȘI RETURNAREA MĂRFURILOR DE CALITATE BUNĂ

Clienții nostrii pot fi siguri în returnarea marfii, ea fiind una confortabilă pentru cumparator.

În viața dumneavoastră a avut loc un eveniment mare- procurarea saltelei noi!

Sperăm ca o sa ramineti satisfăcut de cumparatura făcută la noi și ca somnul sa devina sănătos. Saltea noua care corespunde tuturor preferintelor si specificiilor clientului are puterea de-a transforma odihna de noapte intr-una cu de-a dreptului deplina.

Dacă va ganditi cu plăcere despre confortul noului locului de dormit înseamnă ca am indeplimnit misiunea noastra si calitatea vietei dvs a crescut.

Ce de făcut dacă totuși nu sa intamplat schimbarea spre bine calitatea somnului? Aveți nevoie doar sa schimbați produsul achiziționat pe cel care vi se potrivește mai mult, iar noi o sa va oferim posibilitatea data. Puteți sa solicitați de mai multe ori schimbarea saltelei.

Ca sa putem efectua schimbarea marfii trebuie să respectăm anumite reguli. Una din ele- procurarea husei de protectie pentru saltea.In cazul respectiv expluatarea saltelei se permite doar împreuna cu husa de protectie. Aceasta fiind o metoda sigura dea pastra starea comercializabilă a marfii si protejarea de apa,pete și alte semne de utilizare a saltelei.

Husa de protectie pastreaza și igiena locului de dormit. La fel pastrati și nu deteriorati fiecare eticheta de pe produs. La fel e important sa respectati citeva recomandari.

Folosiți saltea cumparata nu mai puțin de o luna. Saltea are nevoie de anumit timp ca sa adapteze pentru corpul dvs. Dumneavoastra trebuie sa va deprindeti sa dormiti pe saltea noua. Ca comparatie putem sa luam incaltaminte: cînd e nouă nu este atat de confortabil sa o porti, după o perioada de timp ea devine mai confortabilă.

Fapte interesante:

 • Pentru adoptarea la conditii noi de somn e necesar nu mai puțin de o saptamina

 • Dacă omul a dormit o perioada mai indelungata pe canapea, adoptarea la saltea nouă devine mai usoara.

Ca somnul sa devină cu de-a dreptul deplin iar locul de dormit confortabil, trebuie sa atragem atenția la baza pe care o sa ste saltea, dacă corespunde cerințelor și gabaritelor a produsului.

Putem sa facem analogie cu rotile de la autoturism. Exista anumite condiții pentru procurarea lor. Dacă nu o sa coincidă cu cerințele tehnice stabilite de către producător, compania nu își asumă responsabilitatea pentru funcționarea corecta a mijlocului de transport. În afara de aceasta în situația data producător are dreptul de-a refuza în reparatia si suport tehnic de garanție. Brandul roților în cazul dat nu conteaza. Cel mai important e ca sa fie asigurate toate parametrile tehnice.

Fapte interesante:

 • Dacă baza nu coincide cerințelor producătorului, pina la 70% de arcuri ramin ne active. Valoarea concreta a parametrului depinde de tipul elementului,marimei lui etc.

 • Dacă baza nu o sa coincidă cu cerințele producatorului exista posibilitate deformării construcției produsului, așezarea materialelor de strat moale. Ca rezultat saltea pierde capacitățile sale și partea de jos poate sa se strice.

 

Regulile de efectuarea schimbului mărfii de calitate corespunzătoare.

Exista o procedura anumită de care trebuie sa ne axam. Pentru schimb este necesar de-a scrie cerere explicativă care sa contina cauza schimbului. Cererea trebuie sa fie depusă și înregistrată la magazin in care a fost procurata marfa timp de 7-14 zile lucratorare din ziua cumparaturii. După depunerea cererii vanzatorul are la dispoziție 10 zile lucratoare pentru acceptarea cererii și confirmarea schimbului.

Unică și cea mai importantă condiție de schimb - respectarea tuturor cerințelor de păstrare a calităților inițiale.Aceasta presupune lipsa semnelor de exploatare.Din aceste considerente este important sa procurati și husa de protectie împreuna cu saltea și folosirea ei pe timpul exploatării saltelei la dumneavoastră. La fel trebuie sa asigurati integritate saltelei, să nu deteriorați sau rupe-ti etichete de pe produs.

Regulile presupun ca în schimb la alegere se oferă marfa egala după preț sau varianta mai scumpă. În al doilea caz diferenta de preț se achita înainte de livrare. În cazul cind marfa este mai ieftină la schimb, diferenta nu se returnează la client.

Împreuna cu saltea foarte des se procură și produse auxiliare că huse de protectie, perne, plapume etc. Ele nu se returnează și nu se schimba. Caracteristicile lor nu influențează la calitățile și proprietățile saltelei. Produse ca plapume, perne și a nu se schimba din cauza standardelor de igienă și sanatate publica.

La fel trebuie sa aveti grija de achitarea serviciilor suplimentare. Se referă la transportare, ambalarea si costul ambalajului și altor servicii care sunt necesare pentru efectuarea schimbului. În așa caz costul se construiește din următoarele : ridicarea saltelei de la client, impachetarea lui, livrarea saltelei noi și a.

În cazul când clientul are saltea executată la comanda cu specificul individual sau cu marimele nestandarte (gabarite, forma, prelucrarea și a), sau saltea a fost procurata cu pret redus ( sale, reduceri, pret promo și a), a avut defecte și/sau deteriorări cu care clientul a fost de acord ( acel fapt fiind înregistrat prin acord adițional în comanda clientului) saltea respectivă nu se schimba și nu se returnează.

SCHIMBUL ȘI RETURNAREA MĂRFURILOR DE CALITATE REA


LEGISLATIE SI CERINTE LA CALITATEA MARFURILOR


Atentie: pastrati etichetele cusute pe toata perioada de garantie

Требования к качеству матрасов

Предмет проверки

Допуск

1

Габаритные размеры (длина, ширина)

± 2 см по длине, ширине

2

Высота изделия

± 2 см по высоте

3

Правильность геометрической формы матраса

± 2 см

4

Провалы, ямы на поверхности матраса

Разновысотность поверхности на новом матрасе допустима до 1,5 см. Эксплуатационный провал (усадка мягких наполнителей со временем) допустима до 30 мм для матрасов высотой до 30 см. Для матрасов выше 30 см допустимая глубина усадки составляет 10 % от высоты матраса.

5

Бугры, выпирание пружин на пласти

Не допускаются

Cele mai frecvente motive pentru adresări. Cum să le eviți și să le elimini?


Atentie: pastrati etichetele cusute pe toata perioada de garantie

EROARE LA DIMENSIUNE


Înainte de a face o achiziție, citiți regulile pentru măsurarea unui pat de pe site-ul nostru sau contactați consultanții pentru ajutor.

Puteți folosi serviciul „Măsurare gratuită” a unei saltele sau a unui pat apelând la un specialist acasă.

Reguli pentru măsurarea locului de dormit

Măsurarea se face cu o bandă de măsurare de dimensiunea corespunzătoare! Dacă banda de măsurare este mai mică sau nu este suficient de lungă, trebuie să măsurați mai atent cu ajutorul unui asistent și apoi să verificați din nou datele. Este strict interzisă măsurarea unui loc de dormit cu o riglă, un metru de croitor sau în papagali!

Măsurarea se face pe locul de dormit fără saltea. Înainte de a efectua măsurători - trebuie să scoateți salteaua și să măsurați dimensiunea patului de la marginea tare la marginea tare în lungime și lățime, acordând atenție oricăror obstacole pe care le poate avea un obiect dreptunghiular. Este strict interzisă măsurarea unei saltele vechi!

Nu aveți încredere în străini!

Dacă urmați aceste reguli simple, atunci nu veți avea o eroare în dimensiuni.

NECORESPUNDEREA DIMENSIUNILOR PRODUSULUI


Metodologia de măsurare a dimensiunilor saltelei

Методика замера габаритных размеров матраса

Dimensiunea (lungime, latime) trebuie masurata prin tinerea saltelei intre 2 planuri verticale pentru a simula sezutul patului. Măsurarea se face de-a lungul părților laterale ale saltelei prin înclinarea în sus a benzii de margine așezată de-a lungul perimetrului saltelei. Fotografia ar trebui să reflecte începutul și sfârșitul măsurătorilor, vederea generală a produsului în procesul de măsurare cu numere clar vizibile pe bandă de măsurare.

Sunt permise abateri ale dimensiunilor nominale ale produsului de până la 1,5 cm în fiecare direcție. De asemenea, poate exista o ușoară abatere după transportarea produsului. Este interzisă depozitarea pe termen lung (mai mult de 1 zi) a produsului pe partea laterală.

NECONFORMITATEA ÎNĂLȚIMII PRODUSULUI


Metoda de masurare a inaltimii saltelei

Metoda de masurare a inaltimii saltelei

Pentru a măsura înălțimea saltelei, aceasta trebuie așezată pe o suprafață orizontală plană (de exemplu, podeaua). Pune un alt plan deasupra saltelei, de exemplu, un nivel, o riglă, apoi măsoară distanța dintre podea și riglă. Aceasta va fi înălțimea saltelei. Este greșit să măsori distanța dintre cusături, margini sau in aer.

Fotografia arată produsul în procesul de măsurare cu numere clar vizibile pe bandă de măsurare.
Sunt permise abateri ale dimensiunilor nominale ale produsului de până la 1,5 cm în fiecare direcție.
De asemenea, poate exista o ușoară abatere după transportarea produsului.
Este interzisă depozitarea pe termen lung (mai mult de 1 zi) a produsului pe partea laterala.

DEFORMAREA SALTELEI


Măsurarea deformării verticale a saltelei

Măsurarea deformării verticale a saltelei

Pentru a măsura abaterea saltelei de la verticalitate, aceasta trebuie așezată pe o suprafață orizontală plană (de exemplu, podeaua). Sprijiniti de partea proeminenta a partii problematice a saltelei un patrat sau nivel pentru constructie îndoind banda de margine în partea de sus. Măsurați distanța dintre pătrat și cel mai îndepărtat punct al părții curbe a saltelei. Fotografia arată produsul în procesul de măsurare cu numere clar vizibile pe bandă de măsurare.

Desfacerea cusăturii

Desfacerea cusăturii este distrugerea unei cusături fără acțiune mecanică specială.

De regulă, motivul este o încălcare a regulilor de exploatare:

 • impact mecanic asupra cusăturii ghearelor animalelor domestice etc.,
 • se folosește o bază de calitate scăzută sub saltea (cârlige, daune primite în timpul funcționării saltelei pe o astfel de bază).

Puteți remedia acest efect în următoarele moduri:

 • Puneți o husă de protecție pe saltea.
 • Cu un ac de mână pot fi cusute goluri mici de model de 2-5 cm.
 • Înlocuiți baza saltelei (dacă aceasta este cauza).

Detașarea materialelor

Detașarea materialelor se considera - bule, pliuri pe suprafața superioară a saltelei.

Pliurile îndreptate manual nu sunt considerate un defect. Îndreptarea trebuie verificată într-o poziție orizontală naturală.

Dacă pliurile nu sunt netezite, acesta este de obicei rezultatul depozitării necorespunzătoare (nu în poziție orizontală) sau salteaua a fost îndoită.

Defectarea (contracția straturilor) saltelei

Defectarea (contracția straturilor) saltelei este recunoscută prin adincituri pe suprafața saltelei în locurile sarcinii principale fără limite clare.

O adâncitura pe saltea cu o adâncime mai mică de 3 cm, care a apărut în timpul exploatarii, nu este considerată un defect de producere (nu trebuie măsurată în locurile adincirii cusaturii, nu se poate de adincit ruleta în saltea, utilizați un profil moale pentru măsurători - este cel mai bun).

Atentie: este gresit sa masori contractia saltelei in locul unde se adinceste cusatura si sa folositi un profil moale indoit. Este necesar un nivel pentru costructii dur.

De regulă, deformațiile cu limite neclare cu o adâncime mai mare de 3 cm apar din cauza încălcării regulilor de exploatare:

 • repetarea formei greșite a locului de dormit,
 • se utilizează o bază de calitate scăzută sub o saltea. Fenomenul cel mai frecvent este repetarea formei neregulate a bazei, în special se intimpla pe bazele cu lamele (acest lucru se observă în special la saltelele cu straturi moi de înaltă calitate (de exemplu, latex natural și memorie), deoarece principala lor proprietate fizică este de a repeta contururile corpului persoanei adormite și, ca urmare, materialul repetă alte forme)
 • nerespectarea recomandărilor de intoarcere a saltelei,
 • nerespectarea recomandărilor dupa greutate, sărituri, sarcină neuniformă pe saltea.

Există două moduri de a remedia acest efect:

 • Înlocuiți baza saltelei
 • Întoarceți salteaua în mod regulat

Defecțiune locală

Defecțiune locală - sunt recunoscute mici adîncituri pe suprafața saltelei cu limite clare. Acest lucru este adesea normal, deoarece este o caracteristică de design a cusăturii.

O adâncime în saltea mai mică de 1,5 cm nu este considerată un defect de fabricație.

De regulă, deformațiile cu limite clare cu o adâncime mai mare de 1,5 cm apar din cauza încălcării regulilor de exploatare:

 • sărituri, mers pe saltea,
 • salteaua a fost îndoită în timpul transportării (dificil – „da” unii reușesc să facă asta ),
 • se folosește baza sub saltea de calitate proastă,
 • Salteaua nu se întoarce o dată la 3 luni.

Există două moduri de a remedia acest efect:

 • Înlocuiți baza saltelei
 • Întoarceți salteaua în mod regulat

Taparea perimetrului saltelei

Saltelele cu cusături pufoase pe margine au o înălțime mai mică decât la mijloc.

Încălcarea regulilor de exploatare (loc incorect de dormit, nerespectarea recomandărilor de intoarcere, sarcină neuniformă - clientul stă adesea pe o margine a saltelei)

Nerespectarea bazei pe care se exploateaza salteaua cu cerințele tehnice ale producătorului.

Împingerea marginii saltelei în pat din cauza unei discrepanțe între dimensiunea bazei pe care este exploatata salteaua - dimensiunea saltelei, sau lipsa lamelelor de margine la bază.

Există două moduri de a remedia acest efect:

 • Înlocuiți baza saltelei
 • Întoarceți salteaua în mod regulat

Detașarea materialelor

Se recunoaște detașarea materialelor - bule, pliuri pe suprafața superioară a saltelei.

Pliurile îndreptate manual nu sunt considerate un defect. Îndreptarea trebuie verificată într-o poziție orizontală naturală.

Dacă pliurile nu sunt netezite, acesta este de obicei rezultatul depozitării necorespunzătoare (nu în poziție orizontală) sau salteaua a fost îndoită.

Ieșirea arcului

Ieșirea arcului - este bombarea arcului în interiorul saltelei sub formă de denivelare, în cel mai neglijat caz, ieșirea firului arcului spre exterior.

De regulă, motivul este o încălcare a regulilor de funcționare:

 • se folosește baza de saltea de calitate proastă,
 • sărituri, mers pe saltea,
 • înclinat la livrare,
 • salteaua nu se întoarce o dată la 3 luni

Acest efect poate fi corectat printr-o combinație de:

 • Înlocuiți baza saltelei
 • Reparați salteaua

Necorespunderea cu eșantionul de la expoziție

Uneori, cumpărătorii susțin că țesătura folosită, cusăturile și alte materiale nu se potrivesc cu eșantionul:

a) prezentate în magazin. De regulă, aceasta este o consecință a înlocuirii premature a mostrelor de expoziție sau a îmbunătățirii modelului. Producătorul are dreptul de a aduce modificări designului și datelor tehnice ale saltelei, având ca rezultat o îmbunătățire a produsului.

b) prezentate pe site. De regulă, fotografiile de pe site nu sunt o copie exactă a cusăturilor și modelului, precum și a designului saltelei, deoarece producătorul face foarte des modificări care îmbunătățesc aspectul și proprietățile consumatorului (pentru a menține avantajele competitive ) fără a informa vânzătorul.

ЗАПИСЬ В ШОУ-РУМ!
+373 (62) 120712
+373 (62) 120712